бразилски


бразилски
Brazilian
* * *
бразѝлски,
прил., -а, -о, -и Brazilian.
* * *
Brazilian

Български-английски речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • Marcelo Nascimento da Costa — Marcelinho Personal information Full name Marcelo Nascimento da Costa Date of birth 24 August 1984 ( …   Wikipedia

  • индиколит — (лат. indigo, грч. lithos камен) вид турмалин, бразилски сафир …   Macedonian dictionary

  • ипекакуана — (порт. ipecacuanha) бот. растение од влажните бразилски шуми, со јајчести лисја, бели цветови и темносини плодови, чиј корен содржи алкалоиди што се употребуваат во медицината (за повраќање и искашлување) …   Macedonian dictionary

  • пака — (порт. раса) зоол. бразилски стаорец …   Macedonian dictionary

  • хоко — вид бразилски кокошки кои, поради својот силен глас, служат како чувари на стадата …   Macedonian dictionary


Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.